retete culinare online

Categorii

Ultimele retete

Cuvinte cheie

Payday loans

Curiozitati culinare

Tarile arabe

In tarile arabe, preparatele culinare se mananca doar cu ajutorul degetelor. Aceasta modalitate este un simbol al fraternitatii si este inspirata din Coran care recomanda sa se aprecieze hrana. Inca din timpul faraonilor, bucataria egipteana cunostea un anumit rafinament. Se utiliza sparanghelul, se pregatea vanatul si se foloseau mai multe sosuri de ceapa si praz, multe condimente si fructe.

Paradoxal, nu orezul reprezenta hrana de baza, ci mai mult painea de porumb si legumele crude. Bucataria libaneza isi trage radacinile din traditiile europene, arabe si orientale, fiind caracterizata prin folosirea orezului si a legumelor mediteraneene. Predomina uleiul de susan si se intrebuinteaza graul zdrobit (bulgur). Bucataria irakiana pastreaza obiceiurile vechi, care seamana mai mult cu cele ale triburilor nomade din Arabia Saudita si nu cu cele rafinate din Siria si Liban.

Un element specific bucatariei siriene este abundenta de legume si fructe: fasole (multe varietati), naut, linte, ardei iute, vinete, ardei gras, ceapa in diferite culori, verdeturi, pepeni, rodii, citrice etc. Se folosesc si cereale (orz, grau), carne de oaie si mai putin carne de vita. Foietajul apare des in patiseria asiatica: baclava, prajituri cu nuci si migdale, dar si inghetata de alune. Coranul interzice consumarea alcoolului, dar cei care s-au adaptat obiceiurilor europene beau arok, bere, vermut, bitter, vodca, whisky si gin.

Adaugă un comentariu